0
Winkelmand

Semifreddo met vanille en frambozen

Probeer eens deze Semifreddo met vanille en frambozen!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er aan beide kanten uit. Voeg het merg toe aan de slagroom en klop stijf met de suiker. Pureer of prak de frambozen fijn. Klop de ricotta goed los en schep 1/3 van de room erdoor. Spatel nu de rest van de slagroom en de frambozen rustig door de ricotta tot alles goed is gemengd. Bekleed de vormpjes met vershoudfolie en schep het mengsel in de vormpjes. Bestrooi met een dikke laag pistachenoten. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de diepvries.
  2. Zet de vormpjes een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort de semifreddo. Snijd, wanneer je een cakevorm hebt gebruikt, de semifreddo in plakken. Serveer direct.

Ingrediënten

8 personen

1 vanillestokje

200 milliliter slagroom

150 gram fijne tafelsuiker

100 gram frambozen diepvries

250 gram ricotta

100 gram pistachenoten fijngehakt, gepeld

Ingrediënten

Voor 8 personen

Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
g'woon Frambozen product photo
g'woon Frambozeng'woon Frambozen1,99
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoteng'woon gezouten pistache noten 150gr1,88
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
385
Koolhydraten
30
Vetten
25
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
8
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0