0
Winkelmand

Semifreddo van roomyoghurt met citroen, honing en gember

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de slagroom met de suiker stijf en zet in de koelkast.
  2. Klop de honing, citroenrasp, -sap en stemgember door de yoghurt.
  3. Schep de slagroom op de yoghurt en schep dit er luchtig en gelijkmatig doorheen.
  4. Spoel de vormpjes af met koud water en giet het room-yoghurtmengsel erin. Tik de vormpjes een paar keer op het werkvlak om luchtbellen te voorkomen en dek af met vershoudfolie.
  5. Zet de vormpjes minimaal 4 uur in de diepvries.
  6. Zet de vormpjes een paar seconden in een laagje heet water. Verwijder het folie en stort de semifreddo op een schaal. Serveer direct.

Ingrediënten

8 personen

200 milliliter slagroom

50 gram fijne tafelsuiker

50 gram vloeibare honing

0.5 citroen rasp en sap

2 eetlepels stemgember fijngehakt

400 gram Griekse yoghurt

Ingrediënten

Voor 8 personen

Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Go Tan Stemgember product photo
Go Tan StemgemberGo Tan Stemgember1,85
1
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
285
Koolhydraten
25
Vetten
19
Verzadigde vetten
12
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0