0
Winkelmand

Shakshuka met kidneybonen

Een eenpansgerecht om blij van te worden: geen afwas en heel lekker gegeten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwijder de schil van de ui en de knoflooktenen en snijd fijn.
  2. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit de ui en de knoflook in 2 a 3 minuten glazig.
  3. Maak laagjes in de hapjespan van de aardappelschijfjes en daaroverheen de tomaat.
  4. Verdeel na 5 minuten pruttelen de kidneybonen over de tomaat. Maak 4 kuiltjes in het gerecht en breek in elk kuitje een ei.
  5. Verdeel de oregano en de chilivlokken over de pan en breng op smaak met zout. Doe de deksel op de hapjespan en laat de eieren in 10-12 minuten gaar pocheren.
  6. Serveer de hapjespan met de shakshuka op tafel. Schep op ieder bord een flinke schep met een ei.

Ingrediënten

4 personen

1 ui

2 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

200 gram gekookte aardappelschijfjes

1 blik tomaten

1 blik kidneybonen

4 eieren

0.5 theelepel oregano

0.25 theelepel chilivlokken

peper en zout (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Aardappelschijfjes product photo
AardappelschijfjesSU AARDAPPELSCHIJFJES 450G0,82
Alternatief
1
Trostomaten product photo
TrostomatenCoop trostomaten 500g schaaltje1,99
Alternatief
1
g'woon Kidneybonen product photo
g'woon Kidneyboneng'woon Kidneybonen 400gr0,57
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Verstegen Oregano Heel product photo
Verstegen Oregano HeelVerstegen oregano 11 g Pot2,19
Alternatief
1
8712200753939 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Jozo Zout & peper mix product photo
Jozo Zout & peper mixJOZO Zout & Peper Mix Extra Fijn 100 g Bus1,09
Alternatief
1

Alternatief