0
Winkelmand

Sharlotka

Verwarm de oven voor op180°C. Meng de eieren met de suiker en een snufje zout in een hittebestendige kom en zet deze op een pan kokend water zodat de…

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de eieren met de suiker en een snufje zout in een hittebestendige kom en zet deze op een pan kokend water zodat de bodem het water niet raakt (au bain-marie).
  2. Klop met een mixer de eieren en suiker in 3-5 minuten tot een lichtgele crème. Neem de kom van de pan en klop nog circa 3 minuten. Spatel de bloem luchtig door de crème.
  3. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en verdeel de appelstukjes erover. Schep het beslag erop en schud licht met de vorm, zodat het beslag tussen de appelstukjes loopt. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Verwijder de rand van de springvorm en keer de sharlotka om op een schaal. Trek het bakpapier voorzichtig eraf en bestrooi met poedersuiker.

Ingrediënten

8 personen

5 eieren

150 gram suiker

160 gram bloem gezeefd

5 appels geschild, in stukjes, ca. 500 g

poedersuiker (naar smaak toevoegen) om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 8 personen

Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse PoedersuikerVan Gilse Poedersuiker 250 Gram Bus0,89
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
455
Koolhydraten
82
Vetten
7
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
14
Vezels
4
Zout
0.3
Suiker
0