0
Winkelmand

Siciliaanse ovenstoofpot

Probeer eens deze Siciliaanse ovenstoofpot!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Verhit 1/3 van de olijfolie in een ovenvaste braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de wijn, bouillon en tomaten met sap toe en kook zachtjes 5 minuten.
  3. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  4. Leg het vlees met de tijm in de braadpan. Zorg ervoor dat het vlees onderstaat, vul het bouillon-wijnmengsel eventueel aan met een scheutje water. Stoof met het deksel op de pan circa 1 uur in het midden van de oven.
  5. Verlaag de oventemperatuur naar 120ºC en stoof afgedekt nog 1 uur tot het vlees zacht is.
  6. Bestrooi de aubergineblokjes royaal met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Spoel de blokjes af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergine kort in de rest van de olijfolie en voeg de laatste 15 minuten van de stooftijd toe aan de stoofschotel met de bleekselderij, olijven en kappertjes.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over het gerecht. Lekker met rijst, risotto of ciabattabrood.

Ingrediënten

4 personen

100 milliliter olijfolie

2 uien grof gesnipperd

4 teentjes knoflook in plakjes

0.5 fles rode wijn

500 milliliter vleesbouillon

1 blik gepelde tomaat ca. 400 g

1 kilogram runderriblap in blokjes van ca. 3 cm

50 gram bloem

75 gram boter

2 eetlepels tijm alleen de blaadjes
of
1 eetlepel rozemarijn gehakt

1 aubergine in blokjes

3 stengels bleekselderij in smalle boogjes

50 gram zwarte olijven zonder pit

2 eetlepels kappertjes

50 gram pijnboompitten

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Coop Rode huiswijn product photo
Coop Rode huiswijnCOOP huiswijn rode wijn 1l3,99
Alternatief
1
Maggi Bouillon rundvlees blokjes product photo
Maggi Bouillon rundvlees blokjesMAGGI Bouillon Rundvlees 123 Gram Doos1,19
Alternatief
1
g'woon Gepelde tomaten op sap product photo
g'woon Gepelde tomaten op sapg'woon Gepelde tomaten 400gr0,49
Alternatief
1
2309478000000 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
8710725015549 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,15
Alternatief
1
g'woon Zwarte olijven zonder pit product photo
g'woon Zwarte olijven zonder pitg'woon zwarte olijven zonder pit 220g0,99
Alternatief
1
g'woon Kappertjes product photo
g'woon Kappertjesg'woon Kappertjes 100gr0,79
Alternatief
1
g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1060
Koolhydraten
25
Vetten
72
Verzadigde vetten
25
Eiwitten
59
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0