0
Winkelmand

Sinaasappel-cranberryjam met laurier

Probeer eens deze sinaasappel-cranberryjam met laurier!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels en snijd 2 eetlepels reepjes van de schil. Verdeel de sinaasappels in kwarten en vang het sap op.
  2. Verwijder de pitjes en witte velletjes en snijd de partjes in iets kleinere stukken.
  3. Breng in een pan met dikke bodem de reepjes sinaasappelschil, sinaasappelstukjes met opgevangen sinaasappelsap, laurierblaadjes, geleisuiker en extra sinaasappelsap aan de kook.
  4. Kook al roerend 6-7 minuten en laat het vocht iets verdampen.
  5. Voeg de cranberry's toe en kook nog circa 3 minuten zodat de cranberry's niet helemaal stuk koken.
  6. Schep het eventuele schuim eraf en verwijder de laurierblaadjes.
  7. Schenk of schep de jam tot aan de rand in de potten. Roer met een schone lepel in elke pot zodat de vruchten mooi verdeeld zijn.
  8. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.

Ingrediënten

300 gram sinaasappel schoongeboend

4 laurierblaadjes

1 kilogram geleisuiker

300 milliliter sinaasappelsap

300 gram cranberry's

Ingrediënten

Voor 0 personen

Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Verstegen Laurier product photo
Verstegen LaurierVerstegen Laurier 2 g zakje1,33
Alternatief
1
Van Gilse Geleisuiker speciaal product photo
Van Gilse Geleisuiker speciaalVan Gilse Geleisuiker Speciaal 500 Gram Stazak1,75
Alternatief
2
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1
Cranberries product photo
CranberriesCranberries 250gr3,65
Alternatief
2

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1120
Koolhydraten
267
Vetten
2
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
2
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0