0
Winkelmand

Sinaasappelcarpaccio met meloen en proseccosabayon

Een verfrissend Italiaans toetje: Sinaasappelcarpaccio met meloen en proseccosabayon.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Boen de sinaasappels schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil, snijd enkele sliertjes voor garnering af en zet dit apart.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd ze in dunne plakken. Leg ze in een cirkel op 4 borden. Sprenkel de likeur erover en maal er een vleugje peper over.
  3. Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in blokken, parten of steek er bolletjes uit. Leg de meloen in het midden van de sinaasappels.
  4. Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig. Zet de kom op een pan heet water zodat de bodem het hete water niet raakt.
  5. Giet de Prosecco er in een straaltje bij en klop stevig circa 10 minuten tot het mengsel gebonden en schuimig is.
  6. De saus mag niet koken! Klop de sinaasappelrasp erdoor.
  7. Giet de lauwwarme saus over de meloen en garneer met sinaasappelschilletjes.

Ingrediënten

4 personen

2 middelgrote sinaasappels

2 eetlepels sinaasappellikeur

1 cantaloupemeloen

3 eidooiers

3 eetlepels suiker

150 milliliter prosecco
of
150 milliliter cava

Ingrediënten

Voor 4 personen

Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,99
Alternatief
1
Passoã Orange juice product photo
Passoã Orange juicePassoa Pre-Mix Orange 5% 0.25L1,88
Alternatief
1
Galia Meloen product photo
Galia MeloenGalia meloen okashi2,19
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M1,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Tiresia Prosecco product photo
Tiresia ProseccoTiresia prosecco 75cl4,99
Alternatief
1
Gran Espranoso Cava product photo
Gran Espranoso CavaGran Espanoso cava brut 75 cl4,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
200
Koolhydraten
23
Vetten
6
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0