0
Winkelmand

Sinaasappelgranita met prosecco

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 200 ml water met de suiker al roerend tot de suiker helemaal is opgelost en de vloeistof weer helder is. Neem van de warmtebron en laat al roerend wat afkoelen.
  2. Klop dit suikermengsel gelijkmatig door het sinaasappelsap en giet in een afsluitbare diepvriesbak. Zet in de diepvries en laat het sap in circa 30 minuten bevriezen.
  3. Roer dan met een vork de kristallen los. Vries weer 30 minuten en roer opnieuw de kristallen los. Doe dit gedurende 3 uur circa elk half uur, tot alle kristallen los blijven liggen. Bewaar de granita dan tot gebruik in de diepvries.
  4. Schep de granita in hoge glazen en schenk de prosecco erop. Serveer direct met een lange dessertlepel.

Ingrediënten

4 personen

100 gram suiker

300 milliliter sinaasappelsap vers geperst

0.5 fles prosecco ijskoud
of
0.5 fles cava ijskoud

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1
Tiresia Prosecco product photo
Tiresia ProseccoTiresia prosecco 75cl4,99
Alternatief
1
Gran Espranoso Cava product photo
Gran Espranoso CavaGran Espanoso cava brut 75 cl4,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
195
Koolhydraten
35
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0