0
Winkelmand

Sinaasappelrijst met kip en broccoli

Lekker fris rijstgerecht met sinaasappel, broccoli en kip, vol heerlijke smaken.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant eraf.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
  5. Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en water.
  6. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  7. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
  8. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten bruin en gaar.
  9. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  10. Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  11. Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
  12. Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst. Geef de kip en de broccoli erbij.

Ingredi├źnten

2 personen

2 sinaasappels

2 bosuitjes

1 eetlepel olie

150 gram zilvervliesrijst

200 gram kippendijfilet

peper (naar smaak toevoegen)

gemberpoeder (naar smaak toevoegen)

1 eetlepel vloeibare margarine

500 gram broccoli

kaneel (naar smaak toevoegen)

Ingredi├źnten

Voor 2 personen

Handsinaasappelen product photo
Handsinaasappelen2,99
Alternatief
1
 product photo
bosuitjes
Alternatief
g'woon Frituurvet vloeibaar product photo
g'woon Frituurvet vloeibaar5,75
Alternatief
1
g'woon Zilvervliesrijst product photo
g'woon Zilvervliesrijst0,75
Alternatief
1
Kipdijfilet product photo
Kipdijfilet2,73
Alternatief
1
g'woon Witte peper product photo
g'woon Witte peper0,79
Alternatief
1
Sum & Sam Djahe product photo
Sum & Sam Djahe0,71
Alternatief
1
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1
 product photo
broccoli
Alternatief
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalen2,09
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
599.52
Koolhydraten
65.97
Vetten
18.76
Verzadigde vetten
3.77
Eiwitten
35.7
Vezels
10.4
Zout
0.27
Suiker
8.07