0
Winkelmand

Sinterklaas rocky road

Pepernoten en allerlei snoepgoed over? Zo kun je nog even lekker nagenieten van Sinterklaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en leg ze in een vuurvaste kom boven op een pan met een laagje water.
  2. Verwarm het water en smelt zo de chocolade (au bain-marie). Laat dit een beetje afkoelen. Smelt eventueel in losse kommetjes een andere kleur chocolade: wit of puur, zodat je er een mix van kleuren van kunt maken.
  3. Bedek een bakvorm van ongeveer 20 bij 30 cm met bakpapier. Zet ondertussen alvast alle ingrediënten klaar: breek schuimpjes, taaitaai of speculaas in stukjes.
  4. Strooi alvast wat pepernoten over de bakvorm. Giet dan de gesmolten chocolade eroverheen. Bijvoorbeeld eerst de pure chocolade en daarna de melkchocolade om de gaten op te vullen voor een leuk effect. Verdeel dan al je snoepgoed gelijkmatig over de bakvorm en duw het in de chocolade.
  5. Zet de bakvorm in de koelkast om volledig (en sneller) op te laten stijven. Til de rocky road als deze volledig opgesteven is gemakkelijk uit het bakblik door het aan de randen van het bakpapier vast te houden. Snijd vervolgens met een hakmes in 24 stukjes.

Ingrediënten

24 personen

500 gram chocolade

2 handjes strooigoed of ander sinterklaas-snoepgoed

2 handjes strooigoed: kruidnoten. speculaas. taaitaai. tumtummetjes. schuimpjes

Ingrediënten

Voor 24 personen

g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melkg'woon Melkchocolade 100 g1,19
Alternatief
5
Candyman Strooigoed product photo
Candyman StrooigoedCandyman Strooigoed10,49
Alternatief
1

Alternatief