0
Winkelmand

Sjalottentaart met geitenkaas

Probeer eens deze sjalottentaart met geitenkaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de boter met de honing en laat hier de sjalotten met het deksel op de pan circa 30 minuten smoren en karameliseren
  2. Voeg de sherry en balsamico toe en laat op hoog vuur inkoken tot de sjalotten stroperig en donker zijn
  3. Verwarm ondertussen de oven op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap iets groter dan de taartvorm
  4. Leg het deeg in de ingevette taartvorm en laat de randen overhangen
  5. Verdeel de sjalotten en tijm over het deeg en verkruimel de kaas erover
  6. Vouw de randen van het deeg naar binnen
  7. Bak de taart in het midden van de oven in circa 20 minuten mooi bruin en krokant
  8. Laat iets afkoelen en snijd dan in punten. Serveer warm of lauw

Ingrediënten

4 personen

75 gram boter

1 eetlepel honing

400 gram sjalotten gepeld en gehalveerd

100 milliliter zoete sherry

1 eetlepel balsamicoazijn

6 plakjes bladerdeeg ontdooid

2 takjes tijm

100 gram zachte geitenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Sjalotten product photo
SjalottenSjalotten 400g0,89
Alternatief
1
Copias Sherry medium product photo
Copias Sherry mediumCopias Sherry Medium Dry3,49
Alternatief
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
MelkanGeitenkaas naturel product photo
MelkanGeitenkaas naturelMelkanGeitenkaas naturel1,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
310
Koolhydraten
24
Vetten
22
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
4
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0