0
Winkelmand

Sliptong in wittewijnsaus

Probeer ook eens deze sliptong in wittewijnsaus!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de eidooiers los met de slagroom. Roer de bouillon en witte wijn door elkaar. Plaats een vuurvaste schaal in een oven met een temperatuur van ca. 100°C.
  2. Verhit het bouillon-wijnmengsel in een wijde koekenpan. Leg de visfilets in het hete vocht en pocheer ze in ongeveer 4 minuten net gaar. De filets mogen niet koken en uit elkaar vallen. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
  3. Schep de filets uit de pan in de voorverwarmde ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie om de filets warm te houden.
  4. Roer met een garde enkele lepels van het visvocht uit de koekenpan bij de losgeklopte eidooiers. Giet dit mengsel al roerend terug in de koekenpan en laat het op een matige hittebron binden.
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de visfilets.
  6. Eet hier aardappelpuree en spinazie bij.

Ingrediënten

4 personen

2 eidooiers

2 eetlepels slagroom

250 milliliter visbouillon van tablet

250 milliliter muscadet

8 sliptongfilets
of
8 witvisfilets

Ingrediënten

Voor 4 personen

Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Houdbare slagroom product photo
Melkan Houdbare slagroommelkan Houdbare slagroom 35% vet 200ml0,81
Alternatief
1
g'woon Bouillon blokjes vis product photo
g'woon Bouillon blokjes visg'woon Bouillon blokjes vis 8x10gr0,86
Alternatief
1
8710624217150 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

muscadet
Geen product gevonden
sliptongfilets
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
230
Koolhydraten
1
Vetten
8
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
32
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0