0
Winkelmand

Snelle appel crumble in een glaasje

Nootmuskaat van Verstegen is heerlijk met warme appel! Deze snelle appel crumble in een glaasje laat het je ervaren. Binnen 15 minuten klaar om van te genieten.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd 30 g koude roomboter in kleine blokjes.
  3. Meng de bloem, suiker en koude roomboter in een kom. Kneed met de handen of een vork grove kruimels. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de crumble in 12 à 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  5. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit 15 g van de roomboter in een steelpan. Bak de stukjes appel samen met de nootmuskaat goudbruin. Laat even afkoelen.
  6. Verdeel de Griekse yoghurt over de glaasjes. Beleg met de crumble en de appelstukjes. Maak eventueel af met extra nootmuskaat en/of een dot slagroom.

Ingrediënten

4 personen

500 gram Griekse yoghurt

2 appels

60 gram bloem

30 gram suiker

45 gram koude roomboter

1 theelepel Verstegen Nootmuskaat gemalen

4 dotten slagroom

Ingrediënten

Voor 4 personen

Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet product photo
Zuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vetZuivelmeester Yoghurt Griekse stijl 10% vet1,79
Alternatief
1
85862 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Campina Botergoud ongezouten roomboter product photo
Campina Botergoud ongezouten roomboterCampina Roomboter Ongezouten 125 g Wikkel1,39
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Melkan Slagroom spuitbus product photo
Melkan Slagroom spuitbusMelkan slagroom 250gr vol & romig1,05
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
536
Koolhydraten
45
Vetten
36
Verzadigde vetten
30
Eiwitten
6
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0