0
Winkelmand

Snowballs

Ze smelten als sneeuw in je mond.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Klop boter, 90 gr poedersuiker en vanille-extract tot een glad mengsel. Meng in een andere kom de gezeefde bloem met het zout en de fijngesneden noten. Meng het bloemmengsel in delen bij het botermengsel tot een egaal deeg. Zet de kom minimaal een uur in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak balletjes van 2 cm van het deeg en leg ze ongeveer 4 cm uit elkaar. Bak de balletjes in 10-12 minuten in de oven, totdat ze net lichtbruin zijn. Haal de koekjes van de bakplaat en laat ze even afkoelen op een rekje.
  4. Zodra ze genoeg afgekoeld, maar nog wel warm zijn, rol je ze een voor een door de overige poedersuiker. Leg terug op het rekje. Herhaal dit nog een keer.
  5. Als ze helemaal afgekoeld zijn, kun je ze een week lang bewaren op kamertemperatuur in een afgesloten koektrommel.

Ingredi├źnten

50 personen

225 gram roomboter ongezouten

290 gram poedersuiker

1 theelepel vanille extract

290 gram tarwebloem

0.25 theelepel zout

80 gram pecannoten
of

80 gram walnoten

Ingredi├źnten

Voor 50 personen

Roomboter ongezouten product photo
Roomboter ongezouten1,89
Alternatief
1
Van Gilse Poedersuiker product photo
Van Gilse Poedersuiker0,85
2
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille Aroma0,89
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
JOZO Zout naturel shaker product photo
JOZO Zout naturel shaker0,55
Alternatief
1
 product photo
pecannoten
Alternatief
g'woon Walnoten product photo
g'woon Walnoten2,14
Alternatief
1

Alternatief