0
Winkelmand

Souffle van oude kaas

Probeer ook eens deze souffle van oude kaas!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de boter samen met de knoflook in een pan met dikke bodem.
  2. Roer de bloem erdoorheen. Gaar de bloem al roerend enkele minuten op een lage stand.
  3. Giet de hete melk erbij en klop met een garde tot een gladde saus. Laat de saus 1 minuut koken en neem de pan van de warmtebron.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer eerst de kaas door de saus en vervolgens één voor één de eidooiers. Breng op smaak met de crème fraîche en wat versgemalen peper.
  5. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een schone kom.
  6. Schep de eiwitten rustig door het kaasmengsel, giet het mengsel in de soufflévorm en bak de soufflé in het midden of laag in de oven in circa 30 minuten gaar. Serveer direct.
  7. Lekker met een salade.

Ingrediënten

4 personen

50 gram boter

1 teentje knoflook geperst

50 gram bloem

300 milliliter melk heet

125 gram oude kaas geraspt

4 eieren gesplitst

1 eetlepel crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,45
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Vergeer Extra oude kaas plakken product photo
Vergeer Extra oude kaas plakkenVergeer Holland XO gesneden kaas extra oud 175gr2,99
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
390
Koolhydraten
13
Vetten
29
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
19
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0