0
Winkelmand

Spaghetti aglio met broccoli en spekjes

Een recept voor een lekkere Spaghetti aglio met broccoli en spekjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stam in reepjes. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen.
  2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een koekenpan en bak de spekjes in 10 minuten knapperig. Schep de spekjes uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Bak in het spekjesvet de knoflook goudbruin op laag vuur, voeg de broccoli toe en roerbak 4 minuten. Let op dat de knoflook niet verbrand. Voeg de spaghetti en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Bak 3 minuten door. Voeg tot slot de peterselie, de gebakken spekjes en de citroenrasp toe en meng voorzichtig met elkaar.
  4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de resterende Parmezaanse kaas.

Ingrediënten

2 personen

1 broccoli

125 gram spekreepjes (uitgebakken)

300 gram volkoren spaghetti

3 knoflooktenen

20 gram (blad)peterselie

1 stuk citroen

75 gram Parmezaanse kaas vlokken

Ingrediënten

Voor 2 personen

 product photo
broccoli's
Alternatief
Compaxo Gerookte spekreepjes product photo
Compaxo Gerookte spekreepjes3,59
Alternatief
1
g'woon Spaghetti volkoren product photo
g'woon Spaghetti volkoren1,12
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselie1,34
Alternatief
1
Citroen product photo
Citroen0,69
Alternatief
1
Coop Grana padano flakes product photo
Coop Grana padano flakes2,56
Alternatief
1

Alternatief