0
Winkelmand

Spaghetti met asperges en vanilleroomsaus

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd een paar centimeter van de onderkant van de asperges. Schaaf met een dunschiller de helft van de asperges in dunne linten.
  2. Snijd de rest in stukjes van 3 cm en kook deze in circa 5 minuten beetgaar in water met zout. Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
  3. Kook de spaghetti in het kookwater van de asperges beetgaar. Snijd intussen het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
  4. Klop dit vanillemerg met de eidooiers, crème fraîche, zout en peper goed los. Voeg de geschaafde asperges de laatste minuut van de kooktijd toe aan de spaghetti.
  5. Rooster intussen het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan. Houd wat kookwater apart en giet de spaghetti en aspergeslierten af. Laat goed uitlekken en doe alles terug in de pan.
  6. Roer de eierroom en stukjes asperge door de spaghetti en roer op een lage stand tot de saus licht gebonden is. Voeg eventueel nog wat kookwater toe.
  7. Breng op smaak met de limoenrasp en peper en bestrooi met de amandelen.

Ingrediënten

4 personen

400 gram witte asperges geschild

300 gram spaghetti

0.5 vanillestokje

2 eidooiers

150 milliliter crème fraîche

50 gram amandelschaafsel

1 theelepel limoenrasp

Ingrediënten

Voor 4 personen

8717662025693 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Spaghetti product photo
g'woon Spaghettig'woon Spaghetti0,57
Alternatief
1
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokjeVerstegen vanille 2 g zakje4,19
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Limoenen product photo
LimoenenVerpakt per 3 stuks. Fairtrade1,39
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
510
Koolhydraten
59
Vetten
23
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
15
Vezels
5
Zout
0
Suiker
0