0
Winkelmand

Spanakopita

Probeer eens deze spanakopita!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng in een kom de spinazie met de eieren en verkruimel de feta erboven. Voeg de dille, knoflook, pijnboompitten en citroenrasp toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrijk de vellen filodeeg met de olijfolie en schep wat van het spinaziemengsel aan de onderkant. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog twee keer naar elkaar toe tot het goedgevulde driehoekjes zijn.
  4. Herhaal dit met de andere vellen filodeeg tot je 10 driehoekjes hebt.
  5. Leg de hapjes op de bakplaat en bak de spanakopita in de oven in circa 25 minuten knapperig en goudbruin.

Ingrediënten

450 gram diepvriesspinazie ontdooid

2 eieren losgeklopt

150 gram feta

1 handje dille fijngehakt

1 teentje knoflook geperst

25 gram pijnboompitten

1 theelepel citroenrasp

10 vellen filodeeg ontdooid

4 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 0 personen

Iglo Spinazie à la creme 750g product photo
Iglo Spinazie à la creme 750gIGLO diepvries GROENTEN Spinazie à la crème 750 GRM doos1,52
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Arla Apetina naturel plakken product photo
Arla Apetina naturel plakkenArla Apetina naturel plakken1,95
Alternatief
1
8718503613376 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
8710195028056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710466235121 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
180
Koolhydraten
16
Vetten
10
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
7
Vezels
1
Zout
0.5
Suiker
0