0
Winkelmand

Speklapjes in ketjapsaus

Heerlijk stoofgerecht. Probeer deze speklapjes in ketjap saus eens uit, zeker het proberen waard!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bestrooi de spekrepen met gemberpoeder, zout en peper. Giet er een scheutje ketjap over, meng goed en laat even marineren.
  2. Verhit de olie en bak hierin het vlees in porties zodat het niet gaat koken. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee.
  3. Meng de ketjap, azijn en een scheutje water erdoor en laat circa 20 minuten sudderen op een lage stand zodat de saus indikt. Voeg de laatste 5 minuten de prei toe.

Ingrediënten

4 personen

500 gram speklapjes in repen

2 theelepels gemberpoeder (djahé)

100 milliliter ketjap manis

3 eetlepels wokolie

2 uien gesnipperd

3 teentjes knoflook fijngehakt

3 eetlepels wittewijnazijn
of
3 eetlepels blanke azijn

1 prei in smalle ringen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
1
Sum & Sam Djahe product photo
Sum & Sam DjaheSum & Sam Djahe 26gr Pot0,71
Alternatief
1
Conimex Ketjap manis product photo
Conimex Ketjap manisConimex Ketjap Manis 500ML 6x1,99
Alternatief
1
Sum & Sam Oosterse Wokolie product photo
Sum & Sam Oosterse WokolieSum & Sam Wokolie 500ml3,49
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
2
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
g'woon Witte wijnazijn product photo
g'woon Witte wijnazijng'woon witte wijnazijn 250ml1,00
Alternatief
1
Bio+ Natuurazijn product photo
Bio+ NatuurazijnBio+ natuurazijn 1l fles0,99
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
535
Koolhydraten
13
Vetten
42
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
22
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0