0
Winkelmand

Speklapjes met abrikozenglazuur

Probeer ook eens deze heerlijke speklapjes met abrikozenglazuur!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in een pannetje (of in de magnetron, zonder deksel 2 minuten op 400 Watt).
  2. Meng de jam met de sojasaus, de olie, de knoflook en de gemberwortel.
  3. Rol de speklapjes op en rijg ze aan de stokjes. (Week de houten stokjes even in water om verbranden tijdens het roosteren te voorkomen.)
  4. Lak de speklapjes met het abrikozenglazuur. Rooster ze 5-6 minuten op een hete barbecue en keer ze af en toe om.

Ingrediënten

4 personen

170 gram abrikozenjam

2 eetlepels sojasaus
of
2 eetlepels ketjap manis

2 eetlepels arachideolie
of
2 eetlepels zonnebloemolie

1 teentje knoflook gehakt

1 verse gember geschild, geraspt, ca. 2 cm

500 gram magere speklapjes 4 stuks

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624220051 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8711200208401 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Ketjap Manis product photo
Ketjap ManisA ketjap manis kentel no.1 500 ml can1,89
Alternatief
1
g'woon Arachideolie product photo
g'woon Arachideolieg'woon Arachideolie3,99
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
570
Koolhydraten
31
Vetten
40
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
21
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0