0
Winkelmand

Sperziebonen met vinaigrette en munt

Probeer dit recept als vegetarisch bijgerecht; sperziebonen met vinaigrette en munt.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui zeer fijn.
  2. Kook de boontjes in circa 10 minuten frisgroen en beetgaar in water met zout.
  3. Klop intussen voor de vinaigrette de mosterd met de azijn en honing los en giet de olijfolie in een straaltje al kloppend erbij tot een gladde vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de boontjes af in een vergiet en spoel heel even onder koud water. Laat uitlekken. Meng de warme boontjes met de ui en munt door elkaar in een grote schaal en schep de vinaigrette erdoor. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

600 gram sperziebonen afgehaald

1 grote rode ui zeer fijngesnipperd

1 bosje munt alleen de blaadjes

voor de vinaigrette

1 theelepel scherpe mosterd

2 eetlepels rodewijnazijn

1 mespunt honing

4 eetlepels olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sperziebonen product photo
SperziebonenUnbranded Sperziebonen 200 GRM VERPAKT1,79
Alternatief
3
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
8710624272562 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Marne Dijon mosterd scherp product photo
Marne Dijon mosterd scherpDijon mosterd 235 gr0,85
Alternatief
1
8710624237264 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
160
Koolhydraten
10
Vetten
11
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
3
Vezels
6
Zout
0.1
Suiker
0