0
Winkelmand

Spicy ketjap-uiensoep

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de uienringen minimaal 5 minuten. Schep goed om tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
  2. Voeg de kerriepoeder en bloem toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de ketjap en bouillon met vlees toe en leng aan met 3 potten water.
  3. Breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes doorkoken. Roer de rijst door de soep.
  4. Schep de bonen in een schaal en kneus ze licht met een vork. Voeg toe aan de soep en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.
  5. Breng de soep verder op smaak met ketjap en sambal. Bestrooi met de prei.

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels olie

4 uien

1 theelepel kerriepoeder

1 eetlepel bloem

6 eetlepels ketjap manis

1 pot runderbouillon met vlees

200 gram pandanrijst
of

200 gram rijst

200 gram bruine bonen

sambal (naar smaak toevoegen)

250 gram preien

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Frituurvet vloeibaar product photo
g'woon Frituurvet vloeibaar5,75
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano ui0,49
Alternatief
4
g'woon Kerriepoeder product photo
g'woon Kerriepoeder0,86
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Ketjap Manis product photo
Ketjap Manis1,89
Alternatief
1
O'cral Runderbouillon product photo
O'cral Runderbouillon0,87
Alternatief
1
 product photo
pandanrijst
Alternatief
g'woon Basmati rijst product photo
g'woon Basmati rijst2,49
Alternatief
1
g'woon Hollandse bruine bonen product photo
g'woon Hollandse bruine bonen0,69
Alternatief
1
Conimex  Oelek Sambal product photo
Conimex Oelek Sambal1,35
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kort0,65
Alternatief
3

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
375
Koolhydraten
65
Vetten
6
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
10
Vezels
8
Zout
2.1
Suiker
0