0
Winkelmand

Spinazie-aspergetaart met zalm van Foodquotes

Deze Spinazie-aspergetaart met zalm is echt het perfecte hoofdgerecht als je deze pasen (of daarna) wat lekkers op tafel wil zetten.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Laat de diepvries spinazie in een vergiet ontdooien.
  2. Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze fijn. Snijd de groene asperges in stukken van 2 cm.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui aan tot deze bijna zacht is.
  4. Voeg de knoflook, tijm en een snuf peper en zout toe en bak deze even mee.
  5. Voeg de groene asperges toe en bak deze 4 minuten mee. Zet dan het vuur uit en laat het even afkoelen.
  6. Verwarm de oven op 200 graden Celsius en vet een ronde vorm in met wat roomboter.
  7. Meng in een kom mascarpone, geraspte kaas, 2 eieren ene een snuf peper en zout goed door elkaar.
  8. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en voeg samen met het ui/knoflook/aspergemengsel toe aan het mascarpone mengsel. Roer dit goed door elkaar.
  9. Bekleed de ronde vorm met 1 vel bladerdeeg. Snijd de overhangende delen weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  10. Schep het spinazie en mascarpone mengsel in de vorm en verdeel dit over de bodem. Als je openstaande randjes hebt van het bladerdeeg, duw deze dan iets over de vulling.
  11. Decoreer de taart met resterende bladerdeeg naar wens. Klop de eierdooiers los en strijk dit over het bladerdeeg.
  12. Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Ingrediënten

4 personen

500 gram diepvries spinazie

1 eetlepel olijfolie

1 stuk ui

2 stuks knoflookteentjes

250 gram groene asperges

1 eetlepel tijm

1 snuf peper en zout

200 gram mascarpone

75 gram geraspte kaas

2 stuks eieren

150 gram zalmsnippers

1.5 rollen bladerdeeg

1 stuk eidooier

roomboter (naar smaak toevoegen) om in te vetten

Ingrediënten

Voor 4 personen

Iglo Spinazie à la creme 750g product photo
Iglo Spinazie à la creme 750gIGLO diepvries GROENTEN Spinazie à la crème 750 GRM doos1,52
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
3565 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
EAT ME Groene aspergetips product photo
EAT ME Groene aspergetipsEAT ME Groene aspergetips5,99
Alternatief
2
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Jozo Zout & peper mix product photo
Jozo Zout & peper mixJOZO Zout & Peper Mix Extra Fijn 100 g Bus1,09
Alternatief
1
Galbani Mascarpone product photo
Galbani MascarponeGalbani Mascarpone 250G2,35
1
Zuivelmeester Milde Goudse Kaas 48+ 200 g product photo
Zuivelmeester Milde Goudse Kaas 48+ 200 gZuivelmeester Kaas geraspt mild 48+1,79
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
8710725021847 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1

Alternatief