0
Winkelmand

Spinazie-frittata

Probeer ook eens deze heerlijke spinazie-frittata!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de uienringen op een lage stand tot ze licht gekaramelliseerd zijn. Voeg een snuf zout en de oregano toe en laat afkoelen.
  2. Stoom intussen de spinazie circa 5 minuten afgedekt in een vergiet of stoommandje boven een laagje kokend water. Schep elke minuut om. Hak de spinazie grof en knijp het overtollige vocht eruit.
  3. Klop de eieren los met de ricotta, een snuf zout en peper. Schep de gebakken ui en spinazie door.
  4. Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de rest van de olie. Giet het spinaziemengsel in de pan en strijk glad. Laat afgedekt in circa 5 minuten stollen op een lage stand.
  5. Verwarm intussen de ovengrill. Verdeel de blauwe kaas over de frittata en gratineer in de pan kort onder de grill.

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels olijfolie

2 grote uien in halve ringen

1 eetlepel gedroogde oregano

1 kilogram spinazie panklaar

8 eieren

100 gram ricotta

75 gram zachte blauwe kaas verbrokkeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Uien product photo
UienUien0,99
Alternatief
1
Verstegen Oregano product photo
Verstegen OreganoVerstegen oregano gevriesdroogd 18 g Pot6,79
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie2,09
Alternatief
2
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Coop Gorgonzola product photo
Coop GorgonzolaCoop Gorgonzola2,66
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
415
Koolhydraten
7
Vetten
29
Verzadigde vetten
11
Eiwitten
27
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0