0
Winkelmand

Spinazie met tomaat, spekjes en ei

Probeer ook eens deze spinazie met tomaat, spekjes en ei!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bak de spekblokjes in een koekenpan knapperig en lichtbruin. Vet de ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
  2. Giet 3 eetlepels olijfolie in een wok of hoge (koeken)pan en roerbak de spinazie enkele minuten op een vrij hoog vuur. Voeg tijdens het roerbakken de knoflook uit de knijper toe.
  3. Schep de spinazie in de vuurvaste schaal. Schep op deze laag de stukjes tomaat.
  4. Druk met de bolle kant van een grote lepel 4 holtes in deze laag. Breek in elke holte een ei. Steek hier en daar een takje rozemarijn in het gerecht.
  5. Plaats de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Strooi de knapperige, warme spekjes over het gerecht. Eet er bijvoorbeeld rijst bij.

Ingrediënten

4 personen

200 gram spekblokjes

4 eetlepels olijfolie

1 kilogram spinazie gedroogd, gewassen
of
500 gram diepvriesspinazie

2 teentjes knoflook

500 gram tomaten in stukjes, ontveld
of
500 gram tomatenblokjes blik

4 eieren

4 takjes verse rozemarijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

Spekreepjes gerookt duo product photo
Spekreepjes gerookt duoCoop Spekreepjes Gerookte 0.250 kg Tray3,69
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie2,09
Alternatief
2
Iglo Spinazie à la creme 750g product photo
Iglo Spinazie à la creme 750gIGLO diepvries GROENTEN Spinazie à la crème 750 GRM doos1,52
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
2135600000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
HEINZ Tomatenblokjes Naturel product photo
HEINZ Tomatenblokjes NaturelHeinz Tomatenblokjes 390 g Pak0,99
Alternatief
2
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
8712200757203 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
425
Koolhydraten
7
Vetten
32
Verzadigde vetten
9
Eiwitten
23
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0