0
Winkelmand

Spinazie-quiche

Probeer ook eens deze spinazie-quiche!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de vorm in en bekleed hem met croissantdeeg. Druk de naden van het deeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork.
  2. Fruit de ui, knoflook en paprika in olijfolie. Voeg de champignons toe en bak ze even mee.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin en houd ze apart.
  4. Roerbak de verse spinazie circa 3 minuten. Laat de spinazie iets afkoelen en vervolgens uitlekken op een zeef.
  5. Klop de eieren los met de kruiden.
  6. Schep de spinazie bij de ui, knoflook, paprika en champignons samen met de crème fraîche en roquefort en voeg naar smaak zout en peper toe. Roer eventueel wat paneermeel door het spinaziemengsel zodat het wat droger en dikker wordt.
  7. Voeg dan, van de warmtebron af, de eieren en de pijnboompitten bij de spinazie en giet dit mengsel op de deegbodem.
  8. Verdeel de tomaatreepjes over de bovenkant van de taart en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet de taart 20-25 minuten midden in de oven en bak hem gaar en goudbruin.
  9. De taart kan zowel warm als koud gegeten worden.

Ingrediënten

4 personen

1 blikje croissantdeeg

1 kleine ui gesnipperd

1 teentje knoflook geperst

0.5 rode paprika in blokjes, zonder zaadjes

2 eetlepels olijfolie

150 gram champignons in plakjes, schoongeveegd

2 eetlepels pijnboompitten

400 gram spinazie panklaar

3 eieren

1 eetlepel verse provençaalse kruiden
of
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden gehakt

125 milliliter crème fraîche

100 gram roquefort verkruimeld

paneermeel (naar smaak toevoegen)

8 zongedroogde tomaatjes in reepjes

100 gram oude kaas geraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Danerolles Croissants classic 6 stuks product photo
Danerolles Croissants classic 6 stuksVers gekoeld deeg om te bakken voor 6 croissants. Maak snel en eenvoudig home made lekkers met het verse deeg. Van croissant tot chocobroodje, van hartige maaltijd tot borrelsnack! Bevat 6 porties.2,09
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
3491 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Witte champignons product photo
Witte champignonsCoop - fijn 250g0,99
Alternatief
1
8710195028056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,39
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
8710147572613 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Italiaanse kruiden product photo
Verstegen Italiaanse kruidenVerstegen italiaanse kruiden 13 g Pot1,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Coop Roquefort product photo
Coop RoquefortCoop Roquefort2,93
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
3585510011731 product photo
Alternatief
3
Momenteel niet beschikbaar
Vergeer Extra oude kaas plakken product photo
Vergeer Extra oude kaas plakkenVergeer Holland XO gesneden kaas extra oud 175gr2,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
730
Koolhydraten
29
Vetten
54
Verzadigde vetten
27
Eiwitten
29
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0