0
Winkelmand

Spinaziecrêpes met broccoli en pistachepesto

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit 2 theelepels boter in een koekenpan en bak hierin de broccoliroosjes circa 10 minuten op middelhoge stand. Keer ze regelmatig om gelijkmatig te garen. Neem de pan van de warmtebron en voeg het citroensap toe.
  2. Pureer de bloem met de spinazie, peterselie, eieren en melk tot een glad beslag. Laat het beslag circa 30 minuten rusten.
  3. Verhit in een schone koekenpan ½ eetlepel boter en bak hierin van een soeplepel van het beslag een dunne crêpe. Herhaal met de rest van het beslag.
  4. Maal alle ingrediënten voor de pesto glad. Bestrijk elke crêpe met een beetje pesto en leg een paar broccoliroosjes erop. Garneer met basilicum en plakjes citroen. Serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

125 gram bloem

75 gram spinazie

4 eetlepels peterselie

2 eieren

275 milliliter melk

50 gram boter

1 kleine broccoli

basilicumblaadje (naar smaak toevoegen)

1 citroen

voor de pesto

1 citroen

175 gram pistachenoten

175 gram Parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

2 bosjes basilicum

1 citroen

225 milliliter olijfolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
 product photo
spinazie
Alternatief
Verse peterselie product photo
Verse peterselie1,34
Alternatief
1
Coop scharreleieren maat M (6 stuks) product photo
Coop scharreleieren maat M (6 stuks)1,99
Alternatief
1
 product photo
melk
Alternatief
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewust0,92
Alternatief
1
 product photo
broccoli
Alternatief
Citroen product photo
Citroen0,69
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicum1,53
Alternatief
1
g'woon Pistachenoten product photo
g'woon Pistachenoten2,01
Alternatief
2
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padano2,88
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droog0,99
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicum1,53
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneel3,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
835
Koolhydraten
26
Vetten
68
Verzadigde vetten
17
Eiwitten
26
Vezels
6
Zout
0.8
Suiker
0