0
Winkelmand

Spinaziestamppot met blauwe kaas en speklapjes

Probeer eens deze spinaziestamppot met blauwe kaas en speklapjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
  2. Verhit intussen de helft van de boter.
  3. Bestrooi de speklapjes aan beide kanten met zout en peper en bak ze om en om bruin in de boter.
  4. Voeg een paar eetlepels water toe en laat in circa 10 minuten gaar sudderen.
  5. Giet intussen de aardappels af en laat goed uitlekken.
  6. Voeg de warme melk en de rest van de boter toe en stamp tot een grove puree.
  7. Voeg de spinazie toe en roer tot deze licht geslonken is.
  8. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  9. Schep de kaas door de stamppot en serveer met de speklapjes en jus.

Ingrediënten

4 personen

800 gram kruimige aardappels geschild, in stukken

50 gram boter

4 speklapjes

100 milliliter warme melk

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

500 gram verse spinazie grof gehakt, panklaar

150 gram zachte blauwe kaas verkruimeld

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Varkensspeklap zonder zwoerd product photo
Varkensspeklap zonder zwoerdCoop Varkensspeklap zonder zwoerd 3 stuks2,90
Alternatief
2
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,95
Alternatief
1
2381656000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
750
Koolhydraten
36
Vetten
51
Verzadigde vetten
25
Eiwitten
33
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0