0
Winkelmand

Spinaziestamppot met gegrilde paprika en knapperige chorizo

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo op een hoge stand knapperig.
  2. Stamp de aardappels tot een puree en voeg de melk en boter toe. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken in de pan.
  3. Voeg vervolgens de gegrilde paprika toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de knapperige chorizo en wat bakvet uit de pan.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappel in stukken

2 eetlepels zonnebloemolie

225 gram chorizo in blokjes

150 milliliter melk

50 gram boter

300 gram spinazie panklaar

1 pot geroosterde paprika in repen, uitgelekt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
g'woon Zonnebloemolie product photo
g'woon Zonnebloemolieg'woon Zonnebloemolie1,75
Alternatief
1
Stegeman Licht pittige chorizo product photo
Stegeman Licht pittige chorizoStegeman Licht pittige chorizo3,29
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,39
Alternatief
1
Royal Geroosterde rode paprika product photo
Royal Geroosterde rode paprikaRoyal Geroosterde rode paprika2,69
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
600
Koolhydraten
46
Vetten
35
Verzadigde vetten
15
Eiwitten
21
Vezels
7
Zout
3.3
Suiker
0