0
Winkelmand

Spinazietaart met ricotta en pijnboompitten

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan.
  2. Klop intussen de eieren los en roer de ricotta, tomaten en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Roer de spinazie door het ricottamengsel. Bekleed de quichevorm met het taartdeeg en prik een paar keer in met een vork.
  4. Schenk het spinazie- ricottamengsel erover en bestrooi met de overige Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Bak in de oven in circa 35 minuten gaar en goudbruin.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel olijfolie

600 gram spinazie panklaar

4 eieren

250 gram ricotta

0.5 potje zongedroogd tomaatje fijngesneden

75 gram Parmezaanse kaas geraspt

1 rol hartigetaartdeeg koelvers

2 eetlepels pijnboompitten

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,95
Alternatief
1
Bio+ Biologische Eieren 10 Stuks product photo
Bio+ Biologische Eieren 10 StuksBio+ Eieren3,99
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
3585510011731 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Koopmans Deeg voor Hartige Taart product photo
Koopmans Deeg voor Hartige TaartKoopmans deeg hart taart 450gr1,39
1
g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
755
Koolhydraten
49
Vetten
45
Verzadigde vetten
21
Eiwitten
33
Vezels
6
Zout
2.8
Suiker
0