0
Winkelmand

Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

Fan van hartige taart? Probeer dan eens deze spruitjestaart met amandel en geitenkaas uit!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel rondom bij.
  3. Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  5. Verdeel de spruitjes en geitenkaas over het deeg en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.
  6. Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat circa 10 minuten rusten en snijd de taart daarna in punten.
  7. Lekker met een groene salade met uitgebakken spekjes en een mosterddressing.

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes hartigetaartdeeg ontdooid

300 gram spruitjes gehalveerd, panklaar

2 eieren

100 milliliter crème fraîche

150 gram zachte geitenkaas verkruimeld

2 eetlepels honing

20 gram amandelschaafsel

Ingrediënten

Voor 4 personen

Koopmans Deeg voor Hartige Taart product photo
Koopmans Deeg voor Hartige TaartKoopmans deeg hart taart 450gr1,39
1
8710725021786 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Melkan Jong belegen geitenkaas plakken product photo
Melkan Jong belegen geitenkaas plakkenMelkan Kaas Geitenkaas Plakken 150g2,64
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725025111 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
395
Koolhydraten
18
Vetten
26
Verzadigde vetten
13
Eiwitten
19
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0