0
Winkelmand

Stamppot-jusballetjes

Probeer eens deze heerlijke stamppot-jusballetjes!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Giet de jus in een ijsblokjesvorm en vries minimaal 2 uur in tot de jusblokjes goed hard zijn.
  2. Kneed met een koele hand balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal.
  3. Neem de jusblokjes uit de vorm en snijd de blokjes een keer door. Duw een stukje bevroren jus in de stamppotballetjes en maak het gaatje weer helemaal dicht.
  4. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.
  5. Leg de balletjes afgedekt in de diepvries tot ze allemaal klaar zijn en laat nog 1 uur opstijven.
  6. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de stamppotballetjes in porties van 4 stuks gelijkmatig bruin.

Ingrediënten

4 personen

250 milliliter bruine jus kant-en-klaar

250 milliliter bruine jus kant-en-klaar

500 gram aardappelstamppot naar keuze, gekoeld

2 eetlepels bloem

2 eieren losgeklopt

200 gram paneermeel

1 liter frituurolie

Ingrediënten

Voor 4 personen

Becel Vlees & jus voor bakken & braden wikkel product photo
Becel Vlees & jus voor bakken & braden wikkelBECEL MARG B&B 60X200G WRA DB NL1,09
Alternatief
2
8710624251772 product photo
1
Momenteel niet beschikbaar
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Coop Scharreleieren product photo
Coop ScharreleierenCoop Scharreleieren2,99
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
2
8710624237028 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
710
Koolhydraten
59
Vetten
46
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
12
Vezels
6
Zout
1.9
Suiker
0