0
Winkelmand

Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten

Probeer ook eens deze heerlijk stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
  2. Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoge stand knapperig en bak de laatste minuut de pijnboompitten en knoflook mee tot ze lichtbruin zijn.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de boter en de melk.
  4. Breng op smaak met zout en peper en schep de waterkers en ijsbergslareepjes erdoor.
  5. Doe de stamppot in een verwarmde schaal en verdeel de gebakken spekjes en pijnboompitten erover.

Ingrediënten

4 personen

1500 gram kruimige aardappels geschild, in stukken

200 gram ontbijtspekblokjes

50 gram pijnboompitten

2 teentjes knoflook geperst

2 eetlepels boter

150 milliliter warme melk

150 gram waterkers fijngesneden, geplukt

1 kleine krop ijsbergsla in dunne reepjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjes product photo
Slagerskwaliteit gerookte spekreepjesSlagerskwaliteit gerookte spekreepjes3,79
Alternatief
1
g'woon Pijnboompitten product photo
g'woon Pijnboompitteng'woon Pijnboompitten2,58
Alternatief
2
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Halvarine product photo
g'woon Halvarineg'woon Halvarine 500gr0,75
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Ijsbergsla product photo
IjsbergslaIjsbergsla0,99
Alternatief
1

Niet beschikbaar

waterkers
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
600
Koolhydraten
77
Vetten
21
Verzadigde vetten
6
Eiwitten
21
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0