0
Winkelmand

Stamppot met wintergroente en shoarmavlees

Een Hollandse stamppot met een heerlijk gekruid accent van de shoarmareepjes.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
  3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Of snijd de groene kool in repen.
  4. Kook de spruitjes 3 minuten, voeg de prei toe en kook de groente in enkele minuten verder gaar.
  5. Bak het vlees met shoarmakruiden in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  6. Verwarm de melk.
  7. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, wat peper en een beetje nootmuskaat een puree van.
  8. Meng de groente erdoor en schep het shoarmavlees erop.

Ingrediënten

2 personen

600 gram aardappelen

1 dunne prei

400 gram spruitjes

200 gram varkensvleesreepjes

shoarmakruiden (naar smaak toevoegen) zonder zout

1 eetlepel vloeibare margarine

150 milliliter halfvolle melk

nootmuskaat (naar smaak toevoegen)

peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 2 personen

Kookaardappelen vast product photo
Kookaardappelen vastUNBRANDED Kookaardappelen vast 800g1,35
Alternatief
1
Prei kort product photo
Prei kortPrei kort0,65
Alternatief
1
Spruiten product photo
SpruitenUnbranded Spruiten 350 GRM VERPAKT1,79
Alternatief
2
Shoarmavlees reepjes product photo
Shoarmavlees reepjesShoarmavlees6,14
Alternatief
1
Verstegen Kruidenmix shoarma product photo
Verstegen Kruidenmix shoarmaVerstegen mix voor shoarma 30gr zakje1,22
Alternatief
1
g'woon Culinair vloeibare margarine product photo
g'woon Culinair vloeibare margarineg'woon Culinair vloeibare margarine1,49
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
g'woon Witte peper product photo
g'woon Witte peperG'woon Witte Peper 50 gram0,79
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
578.49
Koolhydraten
64.4
Vetten
12.21
Verzadigde vetten
3.37
Eiwitten
44.84
Vezels
15.69
Zout
0.34
Suiker
8