0
Winkelmand

Stamppot zuurkool met roquefort en pecannoten van Werner Drent

Werner Drent is een 'stamppot designer'. Deze oer-Hollandse pot is zijn passie.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Maak de paprika schoon en snijd ’m in dunne reepjes. Verhit de boter in een koekenpan, bak de paprika en pecannoten al omscheppend 5 minuten op hoog vuur. Schep de zuurkool erdoor en bak ongeveer 5 minuten mee.
  3. Snijd de korstjes van de roquefort en snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  4. Voeg de crème fraîche toe en schep het zuurkoolmengsel en de roquefort erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappel

zout (naar smaak toevoegen)

1 rode paprika

2 eetlepels boter

125 gram pecannoten

1 zakje wijnzuurkool

125 gram roquefort

100 gram crème fraîche

zwarte peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
3491 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouten product photo
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouteng'woon Pecannoten ongebrand ongezouten2,92
Alternatief
1
HAK Wijnzuurkool product photo
HAK WijnzuurkoolHak Wijnzuurkool 340 g Bus1,19
1
2306740000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief