0
Winkelmand

Stamppot zuurkool met roquefort en pecannoten van Werner Drent

Werner Drent is een 'stamppot designer'. Deze oer-Hollandse pot is zijn passie.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels met water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Maak de paprika schoon en snijd ’m in dunne reepjes. Verhit de boter in een koekenpan, bak de paprika en pecannoten al omscheppend 5 minuten op hoog vuur. Schep de zuurkool erdoor en bak ongeveer 5 minuten mee.
  3. Snijd de korstjes van de roquefort en snijd de kaas in kleine blokjes. Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  4. Voeg de crème fraîche toe en schep het zuurkoolmengsel en de roquefort erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram kruimige aardappel

zout (naar smaak toevoegen)

1 rode paprika

2 eetlepels boter

125 gram pecannoten

1 zakje wijnzuurkool

125 gram roquefort

100 gram crème fraîche

zwarte peper (naar smaak toevoegen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen4,09
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Royal Geroosterde rode paprika product photo
Royal Geroosterde rode paprikaRoyal Geroosterde rode paprika2,69
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Coop Pecannoten gezouten product photo
Coop Pecannoten gezoutenCoop Pecannoten Gezouten 115gr3,29
Alternatief
1
HAK Wijnzuurkool product photo
HAK WijnzuurkoolHak Wijnzuurkool 340 g Bus1,19
1
Coop Roquefort product photo
Coop RoquefortCoop Roquefort2,93
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1
Verstegen Zwarte peper product photo
Verstegen Zwarte peperVerstegen zwarte peper 40 g Pot2,85
Alternatief
1

Alternatief