0
Winkelmand

Stoofpeertjes met prosecco en vanille

Van dit bijgerecht kun je niet afblijven: stoofpeertjes met prosecco en vanille. Geef de stoofperen een twist door er prosecco en vanille aan toe te voegen.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de peren van boven naar beneden, laat het steeltje eraan zitten. Snijd een stukje van de onderkant af zodat de peertjes rechtop blijven staan. Zet ze in een pan en giet de prosecco erbij (vul eventueel aan met water) tot de peertjes tot aan de steel onder staan.
  2. Voeg de suiker, vanillemerg en vanillestokje toe aan de pan. Breng de prosecco aan de kook en laat zonder deksel een paar minuten zachtjes koken.
  3. Leg een deksel op de pan en stoof de peren in 1,5-2 uur gaar. Laat de stoofpeertjes in het vocht afkoelen. Serveer naar wens lauwwarm of koud.

Ingrediënten

4 personen

1 kilogram stoofpeer

1 fles prosecco
of
1 fles mousserende witte wijn

1 eetlepel suiker

1 vanillestokje opengesneden, merg eruit

Ingrediënten

Voor 4 personen

Daily Chef Stoofpeer runderlap product photo
Daily Chef Stoofpeer runderlapdaily CHEF Stoofperen Met Runderlapje En Aardappelpuree 500gr4,19
Alternatief
2
Tiresia Prosecco product photo
Tiresia ProseccoTiresia prosecco 75cl4,99
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokjeVerstegen vanille 2 g zakje4,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
265
Koolhydraten
33
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
4
Zout
0
Suiker
0