0
Winkelmand

Stoofpeertjes met prosecco en vanille

Van dit bijgerecht kun je niet afblijven: stoofpeertjes met prosecco en vanille. Geef de stoofperen een twist door er prosecco en vanille aan toe te voegen.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Schil de peren van boven naar beneden, laat het steeltje eraan zitten. Snijd een stukje van de onderkant af zodat de peertjes rechtop blijven staan. Zet ze in een pan en giet de prosecco erbij (vul eventueel aan met water) tot de peertjes tot aan de steel onder staan.
  2. Voeg de suiker, vanillemerg en vanillestokje toe aan de pan. Breng de prosecco aan de kook en laat zonder deksel een paar minuten zachtjes koken.
  3. Leg een deksel op de pan en stoof de peren in 1,5-2 uur gaar. Laat de stoofpeertjes in het vocht afkoelen. Serveer naar wens lauwwarm of koud.

Ingredi├źnten

4 personen

1 kilogram stoofpeer

1 fles prosecco
of

1 fles mousserende witte wijn

1 eetlepel suiker

1 vanillestokje

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

gestoofde peren 580 ml product photo
gestoofde peren 580 ml2,29
Alternatief
2
Tiresia Prosecco product photo
Tiresia Prosecco4,99
Alternatief
1
 product photo
mousserende witte wijn
Alternatief
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijn1,09
Alternatief
1
Verstegen Vanille stokje product photo
Verstegen Vanille stokje4,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
265
Koolhydraten
33
Vetten
0
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
1
Vezels
4
Zout
0
Suiker
0