0
Winkelmand

Stoofperenkwarktaart van Ilja

Door de stoofperen heeft deze taart een herfstig tintje, maar gelukkig kan Ilja’s taart ook prima in de zomer worden gegeten.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de peertjes in een diepe pan en schenk de wijn erbij tot ze onderstaan. Voeg sinaasappelschillen, kaneelstokjes, kruidnagels, steranijs en rietsuiker toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat met het deksel erop ±2 uur stoven. Laat de peertjes daarna afkoelen. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier. Mix 125 gram boter met de basterdsuiker romig. Voeg stroop, specerijen en zout toe en mix door elkaar. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en kneed tot een deegbal. Laat dit ±30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit tot een plak van ±4 mm dik. Bak het deeg goudbruin (±20 min.). Haal uit de oven en verkruimel terwijl de koek nog warm is en laat afkoelen. Smelt de overgebleven boter en meng 300 gram koekkruimels erdoor. Stort dit in een met bakpapier beklede springvorm en druk aan met een lepel. Leg voor de kwarkvulling 9 gelatineblaadjes in koud water (±8 min.). Meng het vanilleschraapsel met de kwark. Klop in een tweede kom de slagroom en suiker lobbig. Verwarm de melk licht, voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en laat afkoelen zodra alles is opgelost. Voeg de melk toe aan het kwarkmengsel. Spatel vervolgens de slagroom erdoor. Dep de peertjes droog en leg ze met de platte kant naar beneden op de taartbodem met de smalle kant naar het midden. Vul de taart en giet vervolgens het kwarkmengsel hierover. Tik licht met de springvorm op het aanrecht om luchtbellen te laten ontsnappen. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Week de laatste 2 gelatineblaadjes in koud water. Verwarm 250 milliliter perenvocht en roer de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor. Laat de ontstane gelei afkoelen tot kamertemperatuur. Giet dit over de taart en roer er lichtjes met een satéprikker voor een marmereffect. Laat de taart nog minimaal een half uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

10 personen

1 kilogram stoofperen schoongemaakt en gehalveerd

1 liter glühwein

1 sinaasappel

2 kaneelstokjes

10 kruidnagels

1 steranijs

75 gram rietsuiker

315 gram boter

75 gram bruine basterdsuiker

135 gram stroop

2 theelepels gemberpoeder

3 theelepels gemalen kaneel

1 theelepel gemalen kruidnagel

0.5 theelepel nootmuskaat

1 snufje zout

330 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

11 gelatineblaadjes

1 vanillestokje geschraapt

750 gram magere kwark

500 milliliter slagroom

4 eetlepels kristalsuiker

150 milliliter melk

250 milliliter kookvocht van de stoofperen

Ingrediënten

Voor 10 personen

Daily Chef Stoofpeer runderlap product photo
Daily Chef Stoofpeer runderlapdaily CHEF Stoofperen Met Runderlapje En Aardappelpuree 500gr3,99
Alternatief
2
8710102444443 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Handsinaasappelen product photo
HandsinaasappelenCOOP Handsinaasappel maat 3/4/52,89
Alternatief
1
8715104414142 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200082299 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200809537 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Caribbean Gold Ruwe rietsuiker product photo
Caribbean Gold Ruwe rietsuikerCaribbean Gold Sugar ruwe rietsuiker 500g zak0,88
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,79
Alternatief
1
Van Gilse Schenkstroop orgineel product photo
Van Gilse Schenkstroop orgineelVan Gilse Originele Schenkstroop 600 Gram Fles1,29
Alternatief
1
87334180 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,09
Alternatief
1
Verstegen Kruidnagel gemalen product photo
Verstegen Kruidnagel gemalenVerstegen Kruidnagel gemalen 35 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot2,35
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Dr. Oetker Backin bakpoeder product photo
Dr. Oetker Backin bakpoederDr. Oetker Backin bakpoeder0,59
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,89
Alternatief
1
Melkan Magere Franse kwark product photo
Melkan Magere Franse kwarkmelkan Magere Franse Kwark Weidemelk 1000gr Beker/Kuipje1,59
Alternatief
1
Melkan slagroom product photo
Melkan slagroommelkan Verse slagroom 35% vet 250ml1,25
Alternatief
2
Van Gilse Kristalsuiker product photo
Van Gilse KristalsuikerVan Gilse Kristalsuiker 1 Kilogram Stazak0,71
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
2137620000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Niet beschikbaar

gelatineblaadjes
Geen product gevonden

Alternatief