0
Winkelmand

Stromboli-broodjes

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Klop de gist, suiker en 250 ml warm water door elkaar en laat 5 minuten staan.
  2. Meng de bloem met een snuf zout in een kom en giet het gistmengsel erbij.
  3. Voeg het ei en de olijfolie toe en kneed in minimaal 5 minuten tot een soepel deeg.
  4. Voeg nog een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig aanvoelt.
  5. Laat het deeg afgedekt minimaal 1 uur rijzen op een warme plaats.
  6. Schep de spinazie in een vergiet, giet kokend water erover en laat uitlekken. Knijp een beetje uit en laat afkoelen.
  7. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. Beleg de lap achtereenvolgens met de parmaham, spinazie en mozzarella.
  8. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en tijmblaadjes. Vouw de lap aan de lange kanten naar binnen en vouw dubbel.
  9. Snijd in 8 gelijke stukken en leg deze op de bakplaat. Bestuif het deeg met wat bloem en leg een theedoek losjes erover.
  10. Laat de broodjes nog 30-50 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  11. Bestrijk de broodjes met de melk en bak in de oven in 20-25 minuten gaar. Laat even afkoelen en serveer (lauw)warm.

Ingrediënten

1 zakje gist

1 theelepel suiker

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

bloem (naar smaak toevoegen) om te bestuiven

1 ei losgeklopt

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels melk

voor de vulling

100 gram spinazie panklaar

8 plakken parmaham
of
8 plakken rauwe hammen

1 bol mozzarella in kleine stukjes

50 gram Parmezaanse kaas geraspt

2 takjes tijm gerist

Ingrediënten

Voor 0 personen

Il Molino Bakkers gist product photo
Il Molino Bakkers gistIl Molino Bakkers gist0,89
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,05
Alternatief
1
Laarmans Tarwebloem product photo
Laarmans TarwebloemLaarmans Tarwebloem0,38
Alternatief
1
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Melkan Halfvolle melk product photo
Melkan Halfvolle melkMelkan Melk Verse Halfvolle 1 l Pak met punt1,09
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1
Parma Parmaham product photo
Parma ParmahamParma Parmaham2,41
3
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe ham product photo
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe hamTop! van Coop Kleintje authentiek rauwe ham1,69
Alternatief
4
Fresca Mozzarella product photo
Fresca MozzarellaFresca Mozzarella0,57
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
350
Koolhydraten
45
Vetten
10
Verzadigde vetten
4
Eiwitten
18
Vezels
3
Zout
0.8
Suiker
0