0
Winkelmand

Stromboli

De vulling van een stromboli kan enorm variëren: het is namelijk een gerecht om je koelkast mee leeg te koken. Geen inspiratie? De onderstaande versie is zeker geslaagd.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Vermeng de bloem met de gist en het zout. Gebruik een keukenmachine en voeg langzaam het water toe tot al het vocht is opgenomen.
  2. Voeg een eetlepel olijfolie toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg, indien nodig, extra bloem of water toe. Als het deeg aan de deeghaak blijft hangen en de kom is schoon, is het deeg klaar. Laat afgedekt 10 minuten rusten.
  3. Neem een stuk bakpapier van 30 x 35 cm en bestrooi ruim met bloem. Voorkom dat het deeg blijft plakken.
  4. Rol het deeg uit met een deegroller tot een vierkante lap van 30 x 35 cm.
  5. Kook ondertussen de spinazie met zo min mogelijk vocht, knijp ook na het garen zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
  6. Roer de pesto en paneermeel door de spinazie.
  7. Laat de paprika's goed uitlekken en dep droog met keukenpapier en snijd in repen.
  8. Snijd of rasp de mozzarella fijn en meng met de geraspte kaas.
  9. Smelt de boter en bestrijk de deeglap met de gesmolten boter. Strooi de gehakte knoflook erover en daarover een derde van de kaas.
  10. Laat aan de randen van de deeglap 2,5 cm deeg vrij. Beleg de kaas met de rauwe ham en strooi hier weer een derde van de kaas over.
  11. Leg daar de salami overheen en dan de laatste kaas. Eindig met de blaadjes basilicum.
  12. Kluts een ei los en meng met 1 el water.
  13. Rol met behulp van het bakpapier het deeg op. Besmeer het uiteinde van de rol met ei en plak zo de deeglap vast.
  14. Zorg dat de zijkanten naar beneden zijn dichtgevouwen, zodat het gewicht van de rol erop rust.
  15. Smeer de rol in met het ei. Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Ingrediënten

6 personen

Deeg

300 gram tarwebloem

7 gram gist

1 theelepel zout

240 milliliter warm water

1 eetlepel olijfolie

Vulling

300 gram spinazie

2 eetlepels pesto

1 eetlepel paneermeel

1 geroosterde paprika uit pot

2 knoflooktenen (fijngehakt)

2 bollen mozzarella

100 gram geraspte kaas

1 eetlepel boter

100 gram rauwe ham

100 gram salami

4 takjes basilicum

1 ei (geklutst)

1 eetlepel water

Ingrediënten

Voor 6 personen

Koopmans Tarwebloem Biologisch product photo
Koopmans Tarwebloem BiologischKoopmans Tarwebloem Biologisch 1000 g Zak1,89
1
8009550000326 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
4260325350358 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1
Grand'Italia Pesto product photo
Grand'Italia PestoGrand'Italia Pesto alla Genovese met Basilicum 185 g2,79
Alternatief
1
g'woonPaneermeel Naturel product photo
g'woonPaneermeel Naturelg'woonPaneermeel Naturel0,45
Alternatief
1
8710624296056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
7611612160056 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Melkan Belegen 48+ kaas geraspt product photo
Melkan Belegen 48+ kaas gerasptMelkan Kaas 48+ Belegen WGM Geraspt 175g2,49
Alternatief
1
g'woon Bak & braad bewust product photo
g'woon Bak & braad bewustg'woon Bak & Braad Bewust 400ml0,92
Alternatief
1
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe ham product photo
Trots van Coop kleintje Authentieke rauwe hamTop! van Coop Kleintje authentiek rauwe ham1,69
Alternatief
2
Trots van Coop Authentieke salami product photo
Trots van Coop Authentieke salamiTop! van Coop Authentiek salami2,50
Alternatief
1
8710147572545 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Scharreleieren M product photo
Scharreleieren MScharreleieren M2,99
Alternatief
1
4260325350358 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
550
Koolhydraten
44
Vetten
27
Verzadigde vetten
0
Eiwitten
30
Vezels
4
Zout
2.5
Suiker
0