0
Winkelmand

Superzachte aardappelvenkelpuree

Probeer eens deze superzachte aardappelvenkelpuree!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar in circa 20 minuten.
  2. Verwarm tegelijkertijd de olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de venkel met de knoflook in circa 15 minuten zacht. Breng dit op smaak met zout en peper.
  3. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
  4. Pureer ze in een pureeknijper of met een stamper en giet de warme olijfolie van de venkel erbij.
  5. Klop de melk erdoor en breng de puree verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  6. Schep ten slotte de venkel en knoflook erdoor en serveer direct.

Ingrediënten

4 personen

800 gram kruimige aardappels geschild, in gelijke stukken

4 eetlepels extra vergine olijfolie

2 venkelknollen kleine, gehalveerd, in zeer dunne ringen

3 teentjes knoflook in plakjes

100 milliliter melk

nootmuskaat (naar smaak toevoegen) versgeraspt

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kruimige aardappelen groen product photo
Kruimige aardappelen groenKruimige aardappelen groen3,99
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
3592 product photo
Alternatief
2
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melk product photo
Bio+ Biologische houdbare halfvolle melkBio+ Biologische halfvolle melk 1,5% 1L1,09
Alternatief
1
Verstegen Nootmuskaat gemalen product photo
Verstegen Nootmuskaat gemalenVerstegen nootmuskaat gemalen 40 g Pot3,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
290
Koolhydraten
41
Vetten
10
Verzadigde vetten
2
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0