0
Winkelmand

Surf & turf-spiesjes met gremolata

Dineer deze feestdagen met een overheerlijke surf en turf-spiesjes van zalm en chorizo.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de peterselie met de basilicum, citroenrasp, -sap, knoflook en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
  2. Rijg de blokjes zalm en plakjes chorizo om en om aan spiesjes en bestrijk met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de spiesjes in circa 6 minuten gaar en goudbruin.
  3. Keer halverwege. Serveer de spiesjes met de gremolata.

Ingrediënten

4 personen

1 handje peterselie fijngehakt

1 handje basilicum fijngehakt

1 citroen rasp en sap

1 teentje knoflook geperst

2 eetlepels olijfolie extra vergine om te bestrijken

2 eetlepels olijfolie extra vergine om te bestrijken

2 zalmfilets in blokjes

125 gram chorizo in plakjes, aan een stuk

Ingrediënten

Voor 4 personen

Heks'nkaas Origineel product photo
Heks'nkaas OrigineelHEKS'NKAAS® smeerdip Origineel 200 g bakje2,79
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicumVomar Basilicum 12g1,29
Alternatief
1
Citroen product photo
CitroenCitroen los.0,69
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Goldsun Olijfolie extra vierge product photo
Goldsun Olijfolie extra viergeGoldsun olijfolie extra vierge 1l4,89
Alternatief
1
Zalmfilet zonder huid product photo
Zalmfilet zonder huidCoop zalmfilet 175 GRM tray4,55
Alternatief
1
Trots van Coop Authentieke spaanse chorizo product photo
Trots van Coop Authentieke spaanse chorizoTop! van Coop Authentiek spaanse chorizo2,50
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
2
Vetten
35
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
22
Vezels
0
Zout
1.4
Suiker
0