0
Winkelmand

Surf & turf-spiesjes met gremolata

Dineer deze feestdagen met een overheerlijke surf en turf-spiesjes van zalm en chorizo.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de peterselie met de basilicum, citroenrasp, -sap, knoflook en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
  2. Rijg de blokjes zalm en plakjes chorizo om en om aan spiesjes en bestrijk met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de spiesjes in circa 6 minuten gaar en goudbruin.
  3. Keer halverwege. Serveer de spiesjes met de gremolata.

Ingrediënten

4 personen

1 handje peterselie fijngehakt

1 handje basilicum fijngehakt

1 citroen rasp en sap

1 teentje knoflook geperst

2 eetlepels olijfolie extra vergine om te bestrijken

2 eetlepels olijfolie extra vergine om te bestrijken

2 zalmfilets in blokjes

125 gram chorizo in plakjes, aan een stuk

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verse basilicum product photo
Verse basilicumVomar Basilicum 12g1,29
Alternatief
1
3416 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
8710624027865 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8710725022103 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Trots van Coop Authentieke spaanse chorizo product photo
Trots van Coop Authentieke spaanse chorizoTop! van Coop Authentiek spaanse chorizo2,50
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
410
Koolhydraten
2
Vetten
35
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
22
Vezels
0
Zout
1.4
Suiker
0