0
Winkelmand

Surf & turf van de bakplaat

Dit lekkere gerecht is een kleurrijk spektakel voor op tafel.

Bereiding
Ingredi├źnten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Schep de biefstuk om met de knoflook, ketjap, citroensap, zout en peper en laat 20-25 minuten marineren.
  2. Snijd intussen de aardappels in plakken of halveer de krieltjes. Meng de aardappels met de venkel, wortel, courgette, zout, peper en een scheut arachideolie.
  3. Verdeel dit mengsel over een bakplaat en zet circa 25 minuten in de oven. Meng de ingredi├źnten voor de citroenboter.
  4. Dep de garnalen droog en rijg ze aan spiesjes. Bestrooi met paprikapoeder en besprenkel met olie.
  5. Leg de garnalenspiesjes en biefstukplakjes naast de groenten 8-10 minuten in de oven. Serveer de surf & turf met de citroenboter.

Ingredi├źnten

4 personen

400 gram biefstukken in plakken van ca. 1 cm dik

1 teentje knoflook fijngehakt

50 milliliter ketjap manis

2 eetlepels citroensap

750 gram rosevalaardappels
of
met schil, schoongeboend
750 gram krieltjes met schil, schoongeboend

2 venkelknollen in halve ringen

500 gram wortelbolletjes
of
500 gram wortels in stukken, panklaar

1 courgette in repen

3 eetlepels arachideolie

300 gram diepvrieswokgarnalen
of
ontdooid
300 gram cocktailgarnalen

paprikapoeder (naar smaak toevoegen)
of
cayennepeper (naar smaak toevoegen)

voor de boter

125 gram boter

2 eetlepels bieslook
of
gehakt
2 eetlepels platte peterselie gehakt

2 eetlepels citroensap

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
765
Koolhydraten
57
Vetten
37
Verzadigde vetten
19
Eiwitten
46
Vezels
11
Zout
1.5
Suiker
0