0
Winkelmand

Sweet potato soup met bonen

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui minimaal 5 minuten op een lage stand. Voeg de gember, steranijs, peperkorrels en 1 takje selderij toe en roerbak een paar minuten.
  2. Zeef de bouillon erboven (houd het kippenvlees apart) en leng aan met 2 potten heet water. Laat de bouillon tegen de kook aan circa 20 minuten trekken.
  3. Schep met een schuimspaan de losse ingrediënten uit de bouillon en voeg de aardappelblokjes toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg als laatste het kippenvlees, de bleekselderij en zwarte bonen toe en warm nog een paar minuten mee op de laagste stand. Bestrooi met de rest van de bladselderij.

Ingrediënten

4 personen

1 eetlepel olijfolie

1 rode ui gesnipperd

1 verse gember fijngehakt, geschild, ca. 1 cm

1 steranijs

4 peperkorrels

1 takje bladselderij

1 takje bladselderij

1 pot kippenbouillon met vlees

250 gram zoete aardappels geschild, in blokjes

4 stengels bleekselderij in boogjes

1 blik zwarte bonen afgespoeld, uitgelekt, 400 g

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Rode uien product photo
Rode uienRood 500 g COOP0,95
Alternatief
1
Verstegen Gember gemalen product photo
Verstegen Gember gemalenVerstegen gember gemalen 26 g Pot2,49
Alternatief
1
8712200809537 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
8712200968296 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Verse selderij product photo
Verse selderijCoop Selderij 45g1,11
1
7613032868925 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Aviko Zoete aardappel frites product photo
Aviko Zoete aardappel fritesAviko Zoete aardappel frites2,55
Alternatief
1
Bleekselderij product photo
BleekselderijBleekselderij1,15
Alternatief
1
g'woon Zwarte bonen product photo
g'woon Zwarte boneng'woon Zwarte bonen 400gr1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
185
Koolhydraten
24
Vetten
4
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
8
Vezels
8
Zout
1
Suiker
0