0
Winkelmand

Taart met vier soorten chocolade van Carola Damen

Deze taart is favoriet onder de kinderen. Hij lijkt een beetje op arretjescake. Maar hij is leuker om te eten, omdat je in één hapje meerdere smaakervaringen opdoet. Snijd niet te grote stukjes, de taart is erg machtig!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Bekleed de vorm met bakpapier. Snijd de biscuits in kleinere stukken en bedek hier de bodem mee.
  2. Doe de pure chocolade in stukken in een vuurvaste kom. Plaats de kom boven een pan waar een laag kokend water inzit.
  3. Zet het vuur onder de pan laag en laat de chocolade in de kom au bain-marie smelten. Let op: de kom mag het water niet raken.
  4. Bedek de biscuitjes met de pure chocolade en laat afkoelen in de koelkast. Zodra de chocolade iets harder wordt, mag de nougatine op de chocolade.
  5. Smelt de melkchocolade en bedek hiermee de laag nougatine. Laat deze laag opnieuw afkoelen.
  6. Smelt de witte chocolade en bedek de melkchocolade-laag hiermee. Laat de witte laag iets stollen en druk de Maltesers zachtjes in de bovenste laag.
  7. Het taartje wordt sneller stevig als het een paar uur in de koelkast staat. Verpak de taart in een pedaalemmerzak om de chocolade te beschermen tegen vocht en luchtjes.

Ingrediënten

1 persoon

50 gram biscuits in stukjes

225 gram pure chocolade

1 zakje nougatine

225 gram witte chocolade

225 gram melkchocolade

1 zak XXL Maltesers

Ingrediënten

Voor 1 persoon

Verkade Maria biscuits product photo
Verkade Maria biscuitsVerkade Maria Standaard 200GR WRP1,42
Alternatief
1
g'woon Chocoladereep extra puur 85% product photo
g'woon Chocoladereep extra puur 85%g'woon Extra Pure Chocolade 85% Cacao 100 g1,39
Alternatief
3
g'woon Tablet wit chocolade product photo
g'woon Tablet wit chocoladeg'woon Tablet wit chocolade0,53
Alternatief
3
g'woon Chocoladereep melk product photo
g'woon Chocoladereep melkg'woon Melkchocolade 100 g1,19
3
Maltesers product photo
MaltesersMalthezers3,14
Alternatief
1

Niet beschikbaar

nougatine
Geen product gevonden

Alternatief