0
Winkelmand

Taartje met biet en rode appel

Probeer eens dit taartje met biet en rode appel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Dek het filodeeg af met een theedoek en laat ontdooien. Schaaf intussen de biet en appel in flinterdunne plakjes.
  2. Snijd de vellen filodeeg in de lengte doormidden tot lange, smalle repen. Leg 4 repen naast elkaar op het werkvlak en bestrijk ze licht met boter. Leg op alle repen nog een reep deeg. Herhaal dit nog 2 keer zodat je 4 repen hebt van 4 lagen dik.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Beleg de repen deeg met afwisselend plakjes biet en appel en laat de plakjes aan een kant een beetje over het deeg hangen. Rol de repen deeg voorzichtig op en druk de uiteinden vast met een beetje water.
  4. Zet de rolletjes rechtop in de muffinvorm en steek er een takje tijm in. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taartjes met boter en bak ze in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar.
  5. Bestuif voor het serveren met een snuf kaneelpoeder en besprenkel met een paar druppels honing.

Ingrediënten

4 personen

8 vellen filodeeg

1 rauwe biet geschild

1 rode appel gewassen

1 eetlepel boter gesmolten

4 takjes verse tijm

kaneelpoeder (naar smaak toevoegen) naar smaak

1 eetlepel honing

Ingrediënten

Voor 4 personen

Duca Filodeeg product photo
Duca FilodeegDuca Filodeeg 224g, diepvries1,39
1
2134100000000 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Gala Kleine appeltjes product photo
Gala Kleine appeltjesCoop Appelen Royal Gala 60-70 mm Klasse I 1 kg Tas2,99
Alternatief
1
Melkan roomboter ongezouten product photo
Melkan roomboter ongezoutenmelkan Ongezouten Roomboter 250gr2,39
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.2,19
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
8710624218324 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
185
Koolhydraten
35
Vetten
2
Verzadigde vetten
1
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0