0
Winkelmand

Tagliatelle met mosselen en rode peper

Probeer eens deze tagliatelle met mosselen en rode peper!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de mosselen schoon. Kook ze in een grote pan in de witte wijn circa 6 minuten of tot de schelpen open zijn. Schud ze tussendoor om.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook, de helft van de peterselie en de rode pepers.
  3. Schep de gare mosselen uit de pan en bewaar het kookvocht. Zeef het kookvocht, voeg het bij het uimengsel en kook dit iets in.
  4. Haal de mosselen, op enkele na voor de garnering, uit de schelpen.
  5. Kook de tagliatelle beetgaar.
  6. Verwarm de mosselen in het uimengsel. Schep de uitgelekte pasta erdoor.
  7. Verdeel het gerecht over de borden. Sprenkel de rest van de olijfolie erover.
  8. Bestrooi met de rest van de peterselie en garneer met de mosselen in de schelp.

Ingrediënten

4 personen

2 kilogram mosselen

250 milliliter witte wijn

5 eetlepels olijfolie

1 ui gesnipperd

3 teentjes knoflook fijngehakt

1 bosje peterselie fijngehakt

3 rode pepers fijngehakt

400 gram tagliatelle

Ingrediënten

Voor 4 personen

Verse mosselen product photo
Verse mosselenVerse mosselen8,99
Alternatief
1
Coop Huiswijn wit halfzoet product photo
Coop Huiswijn wit halfzoetCoop Huiswijn wit halfzoet3,99
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Grano ui product photo
Grano uiTop! van Coop Ui XL0,49
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogKnoflook droog1,19
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Coop Rode peper product photo
Coop Rode peperCoop Rode peper1,00
Alternatief
1
8710624268930 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
645
Koolhydraten
82
Vetten
17
Verzadigde vetten
3
Eiwitten
30
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0