0
Winkelmand

Tagliatelle met paddenstoelentapenade en ricotta

Lekker en gezond pastarecept met champignons en spinazie.

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de champignons in kwarten, pers de knoflook.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de paddenstoelen, knoflook, tijm en azijn circa 5 minuten.
  3. Maal vervolgens tweederde van het mengsel grof in een keukenmachine. Voeg de helft van de ricotta toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de paddenstoelentapenade door de tagliatelle en warm nog even door. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  5. Schep de tagliatelle op borden en verdeel de rest van de paddenstoelen en ricotta erover.

Ingrediënten

4 personen

300 gram tagliatelle

4 eetlepels olijfolie

250 gram paddenstoelenmelange schoongeveegd, in kwarten
of
250 gram kastanjechampignons schoongeveegd, in kwarten

2 teentjes knoflook geperst

2 takjes tijm gerist

3 eetlepels balsamicoazijn

250 gram ricotta

300 gram spinazie panklaar

Ingrediënten

Voor 4 personen

g'woon Tagliatelle product photo
g'woon Tagliatelleg'woon Tagliatelle1,39
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,59
Alternatief
1
Kastanjechampignons product photo
KastanjechampignonsTop! van Coop Champignons kastanje1,39
Alternatief
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,05
Alternatief
1
Verstegen Tijm product photo
Verstegen TijmTijm is zeer goed te combineren met vette producten omdat het de vertering bevorderd.1,95
1
Monini Balsamico azijn product photo
Monini Balsamico azijnMonini azijn Balsamico Wijn 250 milliliter2,87
Alternatief
1
Ricotta product photo
RicottaGalbani ricotta 250 gr2,45
1
Spinazie product photo
SpinazieSpinazie1,45
Alternatief
1

Niet beschikbaar

paddenstoelenmelange
Geen product gevonden

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
515
Koolhydraten
63
Vetten
20
Verzadigde vetten
7
Eiwitten
19
Vezels
5
Zout
0.3
Suiker
0