0
Winkelmand

Tagliatelle met pecannotenpesto

Probeer eens deze tagliatelle met pecannotenpesto!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Maal de pecannoten met de peterselie, rozemarijn, knoflook en de helft van de olie grof in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de rest van de olie en kaas toe en maal nogmaals kort. Breng de pesto op smaak met zout en peper.
  2. Kook de tagliatelle beetgaar en giet af. Houd een klein kopje van het kookwater apart.
  3. Schep de tagliatelle en de pesto in een grote (voorverwarmde) schaal door elkaar en voeg 1-2 eetlepels van het kookwater toe om de pestosaus smeuïg te maken.
  4. Bestrooi voor het serveren met peper en Parmezaanse kaas. Lekker met een rucolasalade met zelfgemaakte croutons of gebakken paddenstoelen.

Ingrediënten

4 personen

400 gram tagliatelle

voor de pesto

150 gram ongezouten pecannoten

1 bos peterselie grof gehakt

1 mespunt gedroogde rozemarijn

2 teentjes knoflook grof gehakt

300 milliliter olijfolie

1 handje Parmezaanse kaas geraspt, om te bestrooien

1 handje Parmezaanse kaas geraspt, om te bestrooien

Ingrediënten

Voor 4 personen

8710624268930 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouten product photo
g'woon Pecannoten ongebrand ongezouteng'woon Pecannoten ongebrand ongezouten2,92
Alternatief
1
Verse peterselie product photo
Verse peterselieCoop Peterselie 45g1,34
Alternatief
1
Verstegen Rozemarijn product photo
Verstegen RozemarijnDe gedrooge rozemarijnblaadjes zijn heerlijk van smaak, maar doseer met mate vanwege de sterke smaak.2,09
1
Knoflook droog product photo
Knoflook droogknoflook 2 stuks1,19
Alternatief
1
g'woon Olijfolie traditioneel product photo
g'woon Olijfolie traditioneelg'woon olijfolie traditioneel 500ml3,79
Alternatief
1
Coop Grana padano product photo
Coop Grana padanoCoop Grana padano2,88
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
1.28
Koolhydraten
66
Vetten
104
Verzadigde vetten
14
Eiwitten
16
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0