0
Winkelmand

Tarte Tatin met abrikozen en vanille

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in lauwwarm water.
  2. Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en het vanillestokje circa 10 minuten zachtjes tot een siroop. Verwijder het vanillestokje.
  3. Giet de siroop in de vormpjes. Leg de abrikozen met de bolle kant naar beneden erop.
  4. Prik de deegplakjes in met een vork. Leg ze over de abrikozen en stop de zijkanten in de vormpjes.
  5. Bak de taartjes circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Keer de taartjes om.
  6. Lekker met een bolletje kaneel- of walnotenijs.

Ingrediënten

4 personen

200 gram gedroogde abrikozen

6 eetlepels sinaasappelsap

4 eetlepels suiker

1 vanillestokje opengesneden
of
1 zakje vanillesuiker

4 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooid

Ingrediënten

Voor 4 personen

Abrikozen zonder pit product photo
Abrikozen zonder pitAbrikozen 250gr2,99
Alternatief
1
Coop Vers sap sinaasappel fles product photo
Coop Vers sap sinaasappel flesCoop Sinaassap 1000 ml Fles2,99
Alternatief
1
Van Gilse Kristalsuiker fijn product photo
Van Gilse Kristalsuiker fijnVan Gilse Kristalsuiker Fijn 750 Gram Stazak1,19
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanille Aroma product photo
Dr. Oetker Vanille AromaDr. Oetker Aroma Vanille 38 ml Fles0,95
Alternatief
1
Dr. Oetker Vanillesuiker product photo
Dr. Oetker VanillesuikerDr. Oetker Vanillesuiker 8 g Zakje0,69
Alternatief
1
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
360
Koolhydraten
57
Vetten
11
Verzadigde vetten
8
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0