0
Winkelmand

Tarte Tatin met peer en gezouten karamel

Probeer eens deze tarte tatin met peer en gezouten karamel!

Bereiding
Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC en vet de taarvorm in.
  2. Verhit de suiker en boter op een lage stand in een pan met dikke bodem tot een goudbruine karamelsaus en voeg het zeezout en de kaneel toe.
  3. Neem de pan van de warmtebron zodra de karamel begint te borrelen.
  4. Giet de karamel voorzichtig in de taartvorm en leg de peren met de bolle kant naar beneden in de karamelsaus.
  5. Leg het bladerdeeg over de peren en druk langs de zijkanten goed aan.
  6. Bak de taart in de oven in circa 40 minuten goudbruin.
  7. Neem de taart uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen.
  8. Leg een bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om (pas op voor de hete karamel).
  9. Serveer met een schep crème fraîche.

Ingrediënten

4 personen

100 gram bruine basterdsuiker

100 gram boter in blokjes

1 theelepel zeezout

1 theelepel kaneelpoeder

4 peren geschild, in kwarten

6 plakjes bladerdeeg

125 milliliter crème fraîche

Ingrediënten

Voor 4 personen

Van Gilse Donkere basterdsuiker product photo
Van Gilse Donkere basterdsuikerVan Gilse Donkere Basterdsuiker 600 Gram Stazak0,89
Alternatief
1
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkel product photo
Croma Bakken en braden met vitamine a & d wikkelCroma Bakken en Braden met Vitamine A & D Wikkel 250 g1,55
Alternatief
1
Verstegen Zeezout product photo
Verstegen ZeezoutVerstegen zeezout 85 g Pot2,55
Alternatief
1
Verstegen Kaneel gemalen product photo
Verstegen Kaneel gemalenVerstegen Kaneel gemalen 37 g Pot2,19
Alternatief
1
8713893182877 product photo
Alternatief
1
Momenteel niet beschikbaar
Koopmans Bladerdeeg product photo
Koopmans BladerdeegKoopmans Bladerdeeg Origineel 450gr0,99
Alternatief
1
Melkan Crème fraîche product photo
Melkan Crème fraîcheMelkan Crème fraîche1,19
Alternatief
1

Alternatief

Voedingswaarde

Energie
680
Koolhydraten
64
Vetten
44
Verzadigde vetten
27
Eiwitten
5
Vezels
0
Zout
0
Suiker
0